Nvo Prima i Sigurna ženska kuća (SŽK) organizovali su još jedan dan otvorenih vrata.

Naše gošće bile su predstavnice SOS telefona Podgorica – Nikolina Nina Boljević i predstavnica Unije srednjoškolaca Varja Vukčević. Sastanak se održao 5. aprila, i tom prilikom razgovarale smo o seksualnom nasilju u Crnoj Gori, servisima koji se nude preživjelima ali i medijskom izvještavanju kada je u pitanju seksualno nasilje.

” Veoma je važno putem medija slati jasnu poruku da je seksualno nasilje krivično djelo. Tu nema prostora za senzacionalističko izvještavanje, otkrivanje detalja koji mogu naškoditi osobi koja je nasilje preživjela ili čak šta više otkrivanje identiteta. Upravo kroz naš jednogodišnji monitoring 10 crnogorskih medija pratićemo način na koji izvještavaju o seksualnom nasilju i rezultate publikovati u formi izvještaja”, navela je Aida Perović, izvršna direktorica Prime.

Aktivnost se realizuje u okviru projekta Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja, koji partnerski realizuju Sigurna ženska kuća, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić i Nvo Prima. Projekat finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Ministarstvo javne uprave.

Sledeći dan otvorenih vrata zakazan je za ponedjeljak, 8. april, a tom prilikom ugostićemo predstavnike relevantnih institucija.