Vestminsterska fondacija u Crnoj Gori okupila je još jednom mlade predstavnice/ ke civilnog sektora i političkih partija kroz program “Demokratska inicijativa na Zapadnom Balkanu” u Baru 26. – 28. maja.

Ovog puta, glavni fokus radionice bio je na komunikaciji i jačanju planiranja ideja koje bi ova grupa mladih mogla realizovati na lokalnom i nacionalnom nivou.

“ Saradnja sa mladim kolegama iz političkih partija nam je pomogla da vidimo omladinski svijet iz druge perspektive – izvan okvira civilnog sektora, a to je neophodno kako bi obuhvatili različite grupe mladih. Planiranje i realizacija čak i najmanje ideje zahtijevaju visok stepen povjerenja među kolegama I koleginicama, a kroz ovaj proces vrijedno radimo na tome”, rekla je Jelena Jovanović, programska koordinatorka u Primi.

Radionice su vodile Ajša Hadžibegović i Kristina Ćetković, dok je specijalni gost bio Darko Ivanović iz Nvo “ 35 mm”, koji je govorio o kreiranju medijske kampanje.

“ Na radionici smo imali priliku da iz prve ruke čujemo primjere uspješnih inicijativa: Omladinski klub Budva, “ Let’s do it” – ADP Zid, Vijeće mladih Grada Tuzla i Omladinski Fond Obrenovac. Predstavnice inicijativa su nam prenijele njihova iskustva – šta je važno kako bi ideja prešla u djelo ali i šta se dešava ako ne ide sve po prvobitnom planu. Njihove priče su nam pokazale koliko je važno strateški planirati korake, ali i biti spreman na improvizaciju I brzu reakciju kada situacija to zahtijeva”, dodaje Jelena.

Ova aktivnost je još samo jedna u nizu koja doprinosi cilju Demokratske inicijative na Zapadnom Balkanu – podrška mladima da saradjuju i budu aktivno uključeni u procese odlučivanja.