Izvršna direktorica Prime, Aida Perović, prisustvovala je obuci “Zaštita i podrška djeci s iskustvom vršnjačkog nasilja”, koja je održana 25. – 26. marta 2019. godine u Petrovcu.

Obuku je vodila Ella Selak Bagerić iz Poliklinike za zaštitu djece iz Zagreba, i prisustvovalo je oko 40 psihologa, pedagoga, socijalnih i prosvjetnih radnika iz nekoliko crnogorskih opština.

Ova obuka se održava u okviru projekta „Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama“, koji sprovodi udruženje Roditelji, sa partnerima NVO Juventas, Unija srednjoškolaca, Centar za podršku lokalnom i regionalnom razvoju, uz institucionalno partnerstvo sa Ministarstvom prosvjete i uz finansijsku podršku EU i Ministarstvo javne uprave. Nvo Prima je članica Koalicije.

„Koalicija protiv vršnjačkog nasilja“ u crnogorskim školama projekat je koji se realizuje od marta 2018. godine, u okviru kojeg je planiran razvoj kapaciteta i odgovora u stvaranju zaštitnih mehanizama od vršnjačkog nasilja za učenike osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori.